Новость
Владислав Руднєв - найкращий спортсмен 2019 року
Дата публикации: 02.10.2020

 

30 вересня, у київському Прем’єр Паласі відбулася традиційна, церемонія нагородження найкращих у неолімпійських видах спорту, яка була проведена в рамках святкування 15-річчя Спортивного комітету України.

Свої заслужені нагороди отримали найкращі представники неолімпійських видів спорту у 8 основних і 2-х спеціальних номінаціях.

У номінації «Найкращий спортсмен року» переміг самбіст Владислав Руднєв (Донецька область), якому минулоріч не було рівних на чемпіонаті світу та Європи.



Спеціальні номінації отримали легендарна українська самбістка Анастасія Сапсай, чемпіонка світу і Європейських ігор 2019 року, і журналісти телеканалу UA.TV Олег Шумейко та Олена Дідух.

Сенсацією року стала збірна України з пейнтболу (Ярослав Янушевич, Олександр Приступов, Сергій Дмитрук, Дмитро Конобас, Віталій Кутняков, Сергій Сировець, Сергій Куріпко, Євген Марінченко, Олександр Лавров, Оксана Янушевич у піт-зоні і організатор Віктор Тогаєв), яка в 2019 році стала чемпіоном світу у віковій категорії категорії 40+.

Переможцем у номінації «Соціальна ініціатива року» нагороду отримав тренер з кікбоксингу Сергій Савін (Федерація кікбоксингу України (WAKO), який працює з дітьми і ДЦП.

Меценат року – всесвітньовідома компанія спортивного екіпірування PEAK.

Організатором року став представник Спортивного комітету України Олександр Подуфалов, в активі якого безліч успішних турнірів та івентів.

У 2019 році збірна України з орієнтування у складі Поліни Захарової, Євгена Циреня та Артема Городинця стали чемпіонами світу в дисципліні «Рогейн». Тож Командою року визнано збірну України з орієнтування.

Едуард Левандовський – всесвітньовідомий тренер із таїландського боксу Муей-тай, який виховав чимало чемпіонів світу та Європи став переможцем у номінації «Тренер року».

Найкращою спортсменкою було визнано студентку з Дніпра Вікторію Ковалюк, яка немає рівних в Україні в гирьовому спорті, а в 2019 році стала чемпіонкою світу та Європи в естафеті. На жаль, Вікторія не змогла отримати заслужену нагороду – зараз вона знаходиться на змаганнях.

«Ось уже восьмий рік ми відзначаємо найкращих неолімпійців України. Незважаючи на всі труднощі, які нам приніс 2020-й рік, ми все ж таки змогли нагородити найкращих у 15-річчя комітету. Для нас дуже важливо проводити такі церемонії, але головне – це важливо для спортсменів, які відчувають нашу увагу, підтримку та отримують заслужені нагороди», — зазначив президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

Також з вітальним відеозверненням звернувся до всіх присутніх президент НОК Сергій Бубка, який привітав СКУ з 15-річчям і відзначив важливість таких подій.

Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>