Новость
Вадима Рогача переобрано президентом НФСУ
Дата публикации: 16.01.2020


16 січня в Києві відбулася звітно-виборна конференція Національної федерації самбо України, в ній взяли участь представники 21 регіону. Були чомусь відсутні делегати Харківської, Миколаївської, Закарпатської і Чернівецької областей.



***

Спочатку зі звітом виступив головний тренер національної збірної Михайло Руденко (на світлині нижче). Він сказав, що попри складний минулий рік і брак коштів, календар було повністю виконано, а на міжнародній арені Україна зберегла свої високі позиції на всіх рівнях. А зокрема результати самбістів на ІІ Європейських іграх у Мінську, що проходять під егідою Європейських олімпійських комітетів, було гідно оцінено Національним олімпійським комітетом України. Нагадаємо, що в столиці Білорусі представники нашого виду спорту здобули шість нагород - золоту, три срібні і дві бронзові. Роботу тренерського штабу на чолі з Михайлом Михайловичем було визнано задовільною, і конференція рекомендувала профільному міністерству перебуванння його на цій посаді на наступний термін.



***

Потім було заслухано звіт президента НФСУ Вадима Рогача (на світлині нижче), котрий, нагадаємо, восени 2019 року був обраний до виконавчого комітету Міжнародної федерації самбо. Роботу Вадима Ігоровича колектив української федерації теж оцінив позитивно, і було логічним його одноголосне переобрання президентом організації на наступні чотири роки. Кандидатуру Рогача рекомендували 9 регіонів, інших претендентів ніхто не запропонував.

 

***

Наступний пункт порядку денного - обрання генерального секретаря. Делегати знову висловили довіру Володимиру Виноградову (на світлині нижче), заслуженому тренеру України. Також учасники зібрання проголосували за зміну до статуту: через те, що генеральний секретар є виборною посадою, він має право голосу на конференції - звітній чи виборній.



***

На жаль, через незрозумілий неприїзд на конференцію не був представлений звіт ревізійної комісії НФСУ на чолі з Валерієм Барським. Природно, що делегати визнали роботу цієї структури незадовільною і вирішили обрати новий склад. Її очолив директор Благодійного медичного фонду "Лелеко" Сергій Мартинюк, а до комісії ще ввійшли Ігор Зайвєлєв і Наталія Лисенко.

 

***

Планувалося заслухати звіт і деяких президентів окремих відокремлених підрозділів, однак без пояснень ними була проігнорована ця конференція. Делегати уже вдруге висловили недовіру голові осередку Харківської області Віктору Савінову і одноголосно вирішили зняти його з цієї посади. 

 

***

Нинішня конференція мала дуже конструктивний зміст, відчувалося, що зібрався колектив однодумців, які насправді вболівають за розвиток нашого улюбленого виду спорту. 





Поделиться:
Оставить комментарий
Имя
Текст сообщения
Капча
=>